Pages - Menu

Tuesday, 26 March 2013

PANAS! Gambar Kekejaman Polis Kepada Wartawan Malaysiakini Tersebar!



Adeeh! Teman tak tahan betul la dengan macai-macai Pakatan Rakyat ni. Kalau tak buat fitnah sehari, tak boleh tak boleh tidur la kot! Kalau kome tengok gambar diatas, sah kome kata Polis tengah mengacu senjata kepada seseorang. 
Seorang macai PR King Jason cuba memfitnah Polis Diraja Malaysia dengan mengubah gambar asal kemudian meletakkan ayat kononnya Polis berlaku kejam terhadap seorang wartawan dari Malaysiakini. Sedangkan gambar asal adalah sesi gurau senda bersama media. Tengok gambar sebenar kat bawah..
Tengok! Tak kan pulak semua orang gelak ketawa sambil senyum-senyum bila diacukan senjata. Adeess! Semua itu hanya senda gurau semata-mata. Itu pun macai-macai nak buat fitnah. Jadi kome kenal la puak-puak macai yang suka mengubahsuai gambar untuk memfitnah..Fitnah tak akan lekang dengan Pakatan Rakyat..
Inilah orang yang sebenar yang dikatakan wartawan Malaysiakini. Nama dia Zulazhar Sheblee Jurugambar The Star cawangan Sarawak hari ini beliau menerima surat penghargaan daripada Polis sempena Hari Polis ke 206 tahun di IPD Kuching. King Jason kantoi menipu..

Kalau kome nak tau siapa Zulazhar ni, kome tengok kat https://www.facebook.com/zulazhar

1 comment:


  1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...